Aktuálne informácie

„Upúšťanie od konzumácie pôvodných potravín a jedál, môže viesť postupne k vytvoreniu rôznych intolerancií, z ktorých v súčasnosti je asi najznámejšia laktózová intolerancia.“

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa 7. decembra uskutočnilo slávnostné zasadnutie Vedeckej rady SPU. Súčasťou programu bolo odovzdanie dekrétov siedmim novým docentom.

Vybraní zamestnanci, doktorandi a študenti Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre sa dňa 05. 12. 2017 zúčastnili vedeckej konferencie s názvom „Pestovateľské technológie a ich význam pre prax“.

Prinášame vám exkluzívny rozhovor s lekárom a hlavou Katedry Výživy ľudí, MUDr. Petrom Chlebom. V dnešnej prvej časti rozhovoru presne vystihne podstatu chýb v stravovaní našej populácie. Vysvetlí vám aj ako vplýva to čo jeme, ako a kedy jeme na telesnú hmotnosť človeka.

V dňoch 21. až 25. novembra 2017 sa pracovníci KFR FAPZ (K. Olšovská, M. Živčák a O. Sytar) zúčastnili odborného tématického workshopu s názvom „Plant Phenotyping Workshop: integrating European plant phenotyping community“