Aktuálne informácie

Odborníci z Ústavu výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre skúmali vplyv konzumácie horkých marhuľových semien na fyziologický stav ľudí.

Stredná odborná škola Pod Bánošom v Banskej Bystrici vychováva odborníkov pre rozvoj vidieka a potravinársku výrobu. Absolventi štyroch troj- a štvorročných učebných odborov (Cukrár pekár, Cukrár kuchár, Mäsiar, Biochemik pre výrobu piva a sladu) si môžu maturitu dorobiť prostredníctvom nadstavbového štúdia v špecializáciách Výroba potravín a Poľnohospodárstvo.

Ďalšia propagácia štúdia na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov bola uskutočnená na Súkromnej strednej odbornej škole veterinárnej v Bratislave.