Aktuálne informácie

Chov hovädzieho dobytka a následnú produkciu mlieka postihla personálna kríza. Producenti surového kravského mlieka ju naplno pociťujú ostatné dva roky a zdá sa, že situácia sa bude ešte zhoršovať.

Mliekarenstvo zúfalo hľadá nové pracovné sily. Najväčší dopyt je po dojičkách a zootechnikoch. Za generáciu, ktorá odchádza do dôchodku, sa náhrada hľadá horko-ťažko.

Z rúk rektorky doc. Klaudie Halászovej si 25. februára prevzali  menovací dekrét o udelení  čestného titulu „profesor emeritus“  štyria odborníci SPU v Nitre, z toho dvaja z našej fakulty.

Základnými druhmi čokolády sú mliečna, biela, horká (tmavá). Všeobecne sa uvádza, že ochranné účinky na organizmus má iba horká čokoláda, ktorá obsahuje minimálne 70 % kakaovej sušiny.

SPU v Nitre sa tento rok zúčastnila na všetkých šiestich veľtrhoch pomaturitného vzdelávania Kam na vysokú, ktorý má už štvorročnú tradíciu. V Nitre sa konal po druhýkrát.