Chov hovädzieho dobytka a následnú produkciu mlieka postihla personálna kríza. Producenti surového kravského mlieka ju naplno pociťujú ostatné dva roky a zdá sa, že situácia sa bude ešte zhoršovať.
Mliekarenstvo zúfalo hľadá nové pracovné sily. Najväčší dopyt je po dojičkách a zootechnikoch. Za generáciu, ktorá odchádza do dôchodku, sa náhrada hľadá horko-ťažko.
Z rúk rektorky doc. Klaudie Halászovej si 25. februára prevzali menovací dekrét o udelení čestného titulu „profesor emeritus“ štyria odborníci SPU v Nitre, z toho dvaja z našej fakulty.
Základnými druhmi čokolády sú mliečna, biela, horká (tmavá). Všeobecne sa uvádza, že ochranné účinky na organizmus má iba horká čokoláda, ktorá obsahuje minimálne 70 % kakaovej sušiny.
SPU v Nitre sa tento rok zúčastnila na všetkých šiestich veľtrhoch pomaturitného vzdelávania Kam na vysokú, ktorý má už štvorročnú tradíciu. V Nitre sa konal po druhýkrát.